Poznaj MASZ GLIWICE
Tel. +48 (32) 234-24-47

SMAŻALNIKI DO PĄCZKÓW I NADZIEWARKI

S prawność, szybkość i jakość nie zawsze idą ze sobą w parzę. Jeżeli jednak mamy do czynienia ze smażalnikiem do pączków i profesjonalną nadziewarką – wszystko jest możliwe. Dzięki tym maszynom usprawnisz pracę swojego zakładu piekarniczo-cukierniczego, zaoszczędzisz czas i energię, a ponadto zyskasz efekt o takiej samej wysokiej jakości za każdym razem.

Wielofunkcyjny smażalnik do pączków pozwoli na oszczędności

Oferowane przez nas elektryczne smażalniki do pączków wykonane zostały ze stali kwasoodpornej, a użyta w nich izolacja sprawia, że są również energooszczędne. Nasze smażalniki zostały wyposażone w dwa kosze do smażenia, elektroniczną regulację temperatury oraz pokrywę, która w trakcie smażenia pełni również funkcję ociekacza oleju – wszystko to, by spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów, którym zależy na jakości wyrabianych produktów. Również wśród klientów oszczędnych smażalniki powinny znaleźć uznanie, gdyż są przeznaczone nie tylko do przygotowywania pączków. Są idealne również do smażenia faworków i tym podobnych produktów. Pączki są wypiekane równomiernie oraz szybko, dzięki czemu wypieki są bardziej okazałe oraz smaczniejsze.

Nadziewarka do wypieków jako idealne dopełnienie smażalnika do pączków

W swojej ofercie firma MASZ Gliwice posiada kilka rodzajów nadziewarek. Są to nadziewarki pojedyncze i podwójne, ręczne i automatyczne. Wszystkie nasze nadziewarki zostały stworzone po to, by usprawnić pracę zakładów cukierniczo-piekarniczych, oraz by uczynić wypiekane produkty jak najbardziej podobnymi. Oferowane przez nas nadziewarki cechuje prosta i solidna konstrukcja, którą z łatwością można zdemontować i wygodnie wyczyścić. Mamy nadzieję, że nasze nadziewarki okażą się być idealnym dopełnieniem pracy smażalników do pączków, wzbogacając je o przepyszne nadzienia.

Charakterystyka DROP - Urządzenie do produkcji mini pączków


Jest to urządzenie dozujące, wykorzystywane do produkcji ciastek smażonych, takich jak pączki i kulki serowe i inne, przygotowywane z ciast lekkich, jak np. ptysiowe.
Podczas jednego obrotu następuje uformowanie jednej porcji, która wpada bezpośrednio do gorącego oleju w smażalni. Moduł dozujący jest umieszczony na podwójnym ramieniu obrotowym o łącznej długości 70 cm, które z kolei może być przymocowane do ściany lub stołu, w zależności od warunków panujących w zakładzie produkcyjnym. Zamocowania powinny być na tyle mocne, by utrzymały dozownik całkowicie napełniony ciastem przy maksymalnym wysięgu ramion. Odstęp dolnej tulei cylindrycznej od powierzchni tłuszczu powinien wynosić minimum 40 mm, jednak nie więcej niż 50. Proponujemy dwa rodzaje tego urządzenia; napędzane ręcznie lub za pomocą silnika elektrycznego (zasilanie 230V, 10 A).
Dozownik zasilany elektrycznie może pracować w trybie taktu, jak i w trybie ciągłym ze stałą prędkością. Gramatura wypieków może ulegać zmianom, stosownie do potrzeb, od około 10 g do 80.
Urządzenie jest proste w obsłudze i łatwe w czyszczeniu. Jego obudowa, kadłub i ramię wychylne są zrobione z aluminium, lej natomiast z tworzywa sztucznego, a mechanizmy robocze ze stali nierdzewnej, kwasoodpornej. Wszystkie nasze urządzenia są produkowane zgodnie z obowiązującymi normami CE.

Charakterystyka smażalnika do pączków


Energooszczędna smażalnia elektryczna przeznaczona jest do smażenia, pączków, ryb, frytek, faworków, itp. Wyposażona jest w elektroniczną regulację temperatury. W standardzie posiada dwa kosze do wkładania i wyjmowania produktów i jeden docisk. Nowoczesna izolacja termiczna powoduje duże oszczędności energii. Napięcie zasilania 400V. Moc 10 kW. Pokrywa smażalni podczas pracy pełni rolę ociekacza oleju. Wszystkie elementy wykonane są ze stali kwasoodpornej.

SPRAWDŹ W SKLEPIE Tysiące produktów dla piekarzy i cukierników w jednym miejscu.
POBIERZ KATALOG W wersji elektronicznej na swoje urządzenie.