Poznaj MASZ GLIWICE
Tel. +48 (32) 234-24-47

MIESIARKI SPIRALNE Z DZIEŻĄ STAŁĄ LUB WYJEZDNĄ

M iesiarki to urządzenia piekarnicze, których zadaniem jest mieszanie ciast. Wybór odpowiedniej miesiarki powinien być podyktowany ilością ciasta, którą będzie produkował nasz zakład, oraz jego twardością. W swojej ofercie posiadamy różnego rodzaju miesiarki spiralne z wyjmowaną dzieżą o pojemności od 15 do 50 litrów, miesiarki spiralne z dzieżą stałą o pojemności 60-320 litrów, oraz miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną, których pojemność to 130-500 litrów.

Miesiarki spiralne

Miesiarki spiralne to maszyny odpowiednie do małych i średnich punktów gastronomicznych, piekarni i cukierni. Posiadają nierdzewną dzieżę oraz ruchomą osłonę z mikrowyłącznikiem. Ich stabilna i przemyślana konstrukcja – wyjmowana dzieża i uchylna głowica – sprawiają, że użytkowanie i czyszczenie sprzętu jest bardzo łatwe. W swojej ofercie posiadamy szeroki wybór modeli mieszałek spiralnych o wyjezdnej dzieży i zróżnicowanej pojemności. Jeśli te objętości dzież są zbyt duże dla Państwa działalności, zapraszamy do zapoznania się z mikserami cukierniczymi i piekarniczymi, które posiadają dzieże o mniejszych pojemnościach.

Miesiarki spiralne z dzieżą stałą

To maszyny przeznaczone do nieco większych zakładów, gdyż ich pojemność waha się od 60 do 320 litrów, w zależności od modelu. Urządzenia SM 60-85 to mieszałki o pojemności 60 i 80 litrów, a mieszałki o numerach SM 130-320 posiadają dzieżę stałą o pojemnościach: 130, 180, 260, 320 litrów. Nasze mieszałki z dzieżą stałą posiadają korpus wykonany ze stali lakierowanej oraz dzieżę stałą, spiralę i zgarniacz ciasta wykonane ze stali kwasoodpornej. Zastosowane rozwiązania technologiczne sprawiły, że miesiarki o dzieży stałej pracują cicho i energooszczędnie.

Miesiarki spiralne z dzieżą wyjezdną

Mieszałki z dzieżą wyjezdną to opcja najbardziej zaawansowana, przeznaczona do produkcji masowej, gdyż pojemność zamontowanej dzieży sięga nawet do 500 litrów. Miesiarki z dzieżą wyjezdną zostały wyposażone w głowicę podnoszoną automatycznie przez cylindry hydrauliczne oraz dzieżę wyjezdną, która jest również automatycznie przyciągana i blokowana pod głowicą dzięki specjalnym zaczepom. Ten typ mieszałek, z uwagi na gabaryty mieszanego ciasta, posiada dwa silniki: jeden do napędu spirali i drugi napędzający dzieżę wyjezdną.

POBIERZ KATALOG W wersji elektronicznej na swoje urządzenie.