MASZ Malinowski Gliwice
Tel. +48 (32) 234-24-47

MIESIARKI DO CIASTA TWARDEGO HT I HRT

Charakterystyka


Są to miesiarki z dzieżą stałą (wersja HT) lub wyjezdną (wersja HRT) o pojemności od 180l do 320l, przeznaczone do miesienia ciasta o zawartości wody mniejszej niż 40% (minimalna ilość ciasta w dzieży podczas miesienia to około 10% wartości maksymalnej). Korpusy maszyn wykonane są ze stali lakierowanej. Na życzenie klienta istnieje możliwość wykonania korpusów ze stali nierdzewnej. Dzieża, spirala, zgarniacz ciasta i druciana pokrywa dzieży wykonane są ze stali kwasoodpornej. Maszyny mogą być także wyposażone w pełną pokrywę dzieży z tworzywa sztucznego. Dzięki zastosowaniu przekładni pasowych urządzenia pracują wyjątkowo cicho. Miesiarki z dzieżami wyjezdnymi posiadają automatycznie podnoszoną głowicę za pomocą cylindrów hydraulicznych. Dzieża jest automatycznie przyciągana i blokowana pod głowicą za pomocą specjalnych zaczepów systemu hydraulicznego. Łatwy w obsłudze panel sterujący pozwala na ustawienie czasu miesienia na I i II biegu (wraz z rewersem) oraz temperaturę graniczną ciasta.

Urządzenie zostało zaprojektowane i wyprodukowane zgodnie z obowiązującymi normami CE. Produkujemy także modele miesiarek ze sterującym panelem dotykowym oraz w wersjach ze stali nierdzewnej. Maszyny posiadają dwubiegowy silnik napędu spirali przy czym każdy bieg posiada indywidualny zegar sterujący. Przełącznik na pracę w trybie automatycznym lub manualnym, pozwala na kontynuację pracy w momencie uszkodzenia lub awarii elektroniki. Przekładnie pasowe wykorzystane w urządzeniu, zapewniają bezgłośną pracę maszyny jak również ograniczają koszty eksploatacyjne.


Produkowane przez nas mieszałki sprawdzają się jako strategiczne maszyny w branży garmażeryjnej przy mieszaniu m.in. farszów mięsnych, farszów do pierogów. Nasi klienci docenili ich wydajność przy mieszaniu zarówno surówek jak i sałatek. Mieszarki z powodzeniem mieszają karmy dla zwierząt, w tym suche i mokre. Sprawdzają się również jako mieszałki do granulatów oraz past o różnej gęstości.

Zamów wizytę handlowca
ModelPojemność według wagi ciastaŚrednica dzieży Całkowita moca zainstalowana[kW]Wymiary
dl.x szer.x wys.[cm]
Waga miesiarki bez ciasta[kg]
HT100 100 kg/180 lØ 75 9155x89x153 770
HT150150 kg/260 lØ 86 9155/89/153 805
HRT100100 kg/180 lØ 75 10,5164/93/146 1102
HRT150150 kg/260 lØ 86 14170/103/146 1253
HRT200200 kg/320 lØ 94 18,7194/113/164 1557

Przetestuj nasze maszyny

Chcesz zakupić nową maszynę, jednak obawiasz się, że zakupiona mieszałka będzie rozczarowaniem? Ile razy zdarzyło ci się zakupić towar niewystarczająco dostosowany do twoich warunków oraz oczekiwań? Już dziś umów się na test i sprawdź jak nasze maszyny usprawnią pracę w twojej piekarni. Nie będziemy cię przekonywać, dlaczego warto nam zaufać. Dojdziesz do tego sam. Aby umówić się na test i sprawdzić jak działa miesiarka spiralna, wystarczy skontaktować się z działem handlowym w celu ustalenia odpowiedniego terminu naszego przyjazdu. FILMY POKAZOWE

Dotyczy:

  • Miesiarek spiralnych z dzieża stałą oraz wyjezdną
  • Krajalnic do chleba
  • Ubijaczek o dużej pojemności

POLECANE URZĄRZENIE: Wywrotnica


Maszyna służy do przenoszenia ciasta z dzieży do leja dzielarki, leja zasypowego lub na stół piekarniczy. Produkowana jest w wersjach dla wszystkich typów i producentów dzież z obrotem na lewo lub prawo. Poszycia i osłony we wszystkich wersjach wykonane są ze stali kwasoodpornej dopuszczonej do kontaktu z żywnością.

ModelUdźwig [kg] Wysokość podnoszenia [cm]Całkowita moc [kW]Czas podnoszenia [s]Wymiary
dł.x szer.x wys.
Waga [kg]
Uniwersalna700do 1900 251,6100x100x320 550 kg
KATALOG ONLINE