Poznaj MASZ GLIWICE
Tel. +48 (32) 234-24-47

DZIELARKI DO BUŁEK

D zielarki do bułek są jednymi z najbardziej skomplikowanych maszyn produkowanych przez MASZ Gliwice. Wytwarzamy dwa modele – SPAA-30 i SPA-30SA. Pierwszy z nich jest w pełni zautomatyzowany, z kolei drugi, półautomatyczny, posiada głowicę opuszczaną ręcznie przy pomocy zamontowanej dźwigni. Poza tym parametry obu urządzeń nie różnią się od siebie, a jedyną liczba, która odróżnia obie dzielarki, jest oczywiście cena. SPAA-30 kosztuje 41 800 złotych brutto, z kolei SPA-30SA ma cenę o ponad 18 tysięcy niższą. Oba urządzenia, podobnie jak inne maszyny z naszej oferty (np. przesiewacze do mąki), potrzebują podłączenia do prądu o napięciu 400 V.

Sposób działania dzielarek do bułek i pączków

W najkrótszym i najprostszym ujęciu, dzielarki do bułek i pączków dzielą duże kawałki ciasta (od 1,2 do 4 kilogramów) na tak zwane kęsy. Każdy kęs ma podobny rozmiar, a porcja ciasta jest dzielona na 30 elementów. Ciasto w dzielarce jest krojone przez noże wysuwające się z górnej pokrywy, a następnie tak stworzone bułeczki są formowane na specjalnej tacce. W ciągu kilku chwil bezkształtny kawał ciasta zamieniony zostaje na kilkadziesiąt równych kawałków, gotowych od upieczenia lub dalszego przetwarzania. Maksymalna wydajność obu maszyn sięga 5400 sztuk na godzinę, pojedyncza bułka uzyskana w dzielarce może mieć wagę od 40 do 135 gramów.

Dzielarki do bułek i pączków – darmowa wysyłka w całej Polsce!

Wysyłka obu modeli dzielarek do bulek jest darmowa, przy dokonaniu przedpłaty. Czas oczekiwania na sprzęt wynosi od 7, do maksymalnie 21 dni. Konstrukcja dzielarek umiejscowiona jest na czterech solidnych nóżkach, które bez problemu utrzymują duży ciężar maszyny – 320 kilogramów. Korpus sprzętu wykonany jest z emaliowanej stali, a wewnątrz umiejscowiliśmy silnik o mocy 0,75 kW. Wysokość dzielarki do bułek to 144 centymetry, więc wygodnie można ją obsługiwać w pozycji stojącej.

POBIERZ KATALOG W wersji elektronicznej na swoje urządzenie.