MASZ Malinowski Gliwice
Tel. +48 (32) 234-24-47

UBIJACZKA

Charakterystyka


Są to maszyny z dzieżami wyjezdnymi o pojemnościach od 130 l. do 350 l., przeznaczone do ubijania i ucierania mas cukierniczych oraz przygotowywania ciast lekkich. Korpus maszyny wykonany jest ze stali lakierowanej. Na życzenie istnieje możliwość wykonania korpusu ze stali nierdzewnej. Dzieża, narzędzia do pracy, zgarniacz ciasta i druciana pokrywa dzieży wykonane są ze stali kwasoodpornej. Maszyna może być także wyposażona w pełną pokrywę dzieży z tworzywa sztucznego.

Dzięki zastosowaniu przekładni pasowych urządzenie pracuje wyjątkowo cicho. Miesiarko-ubijaczka posiada automatycznie podnoszoną głowicę za pomocą cylindrów hydraulicznych. Dzieża na wózku jest automatycznie przyciągana i blokowana pod głowicą za pomocą specjalnych zaczepów systemu hydraulicznego. Łatwy w obsłudze dotykowy panel sterujący umożliwia pełne programowanie i zapisywanie procesu technologicznego, ustawienie czasu pracy oraz kontroli temperatury ucieranych mas (czujnik temperatury znajduje się w zgarniaczu).

Jako opcja, istnieje możliwość instalacji dozownika wody (za wyjątkiem maszyny SMRU130). Zamontowany na głowicy elektrozawór podaje zadaną ilość wody bezpośrednio do dzieży z istniejącej sieci zasilającej. Maszyna wyposażona jest w ledowe oświetlenie dzieży. W przeciwieństwie do standardowych miesiarek spiralnych - SMR (na bazie których miesiarka-ubijaczko jest zbudowana), SMRU jest wyposażona w szybkozłącze, do łatwej wymiany narzędzi (nie ma możliwości zamontowania w urządzeniu spirali do ciasta zwykłego).

Producent oferuje trzy narzędzia pracy do wyboru - płetwę, krzyżak i rózgę. Silnik do napędu narzędzia jest sterowany za pomocą falownika, co umożliwia płynną regulację obrotów. Wymagane zasilanie maszyny to 400 V. Z tyłu korpusu urządzenia znajduje się przełącznik na tryb manualny, pozwalający kontynuować pracę maszyny w przypadku awarii systemu elektronicznego. Urządzenie zostało wyprodukowane zgodnie z obecnie obowiązującymi normami CE.

Produkowane przez nas mieszałki sprawdzają się jako strategiczne maszyny w branży garmażeryjnej przy mieszaniu m.in. farszów mięsnych, farszów do pierogów. Nasi klienci docenili ich wydajność przy mieszaniu zarówno surówek jak i sałatek. Mieszarki z powodzeniem mieszają karmy dla zwierząt, w tym suche i mokre. Sprawdzają się również jako mieszałki do granulatów oraz past o różnej gęstości.

Zamów wizytę handlowca
ModelPojemność według wagi ciastaŚrednica dzieży Całkowita moca zainstalowanaMoc silnika napędzającego dzieżęWymiary
dł.x szer.x wys.
Waga miesiarki bez ciasta
SMRU 130 130 lØ 70 cm 3,7 kW0,5 kW147x85x128 cm 755 kg
SMRU 180 180 lØ 75 cm 5 kW1,1 kW149x87x128 cm 795 kg
SMRU 260 260 lØ 86 cm 6 kW1,1 kW158x93x138 cm 848 kg
SMRU 350 350 lØ 100 cm 11 kW1,5 kW175x106x156 cm 1170 kg

Przetestuj nasze maszyny

Chcesz zakupić nową maszynę, jednak obawiasz się, że zakupiona mieszałka będzie rozczarowaniem? Ile razy zdarzyło ci się zakupić towar niewystarczająco dostosowany do twoich warunków oraz oczekiwań? Już dziś umów się na test i sprawdź jak nasze maszyny usprawnią pracę w twojej piekarni. Nie będziemy cię przekonywać, dlaczego warto nam zaufać. Dojdziesz do tego sam. Aby umówić się na test i sprawdzić jak działa miesiarka spiralna, wystarczy skontaktować się z działem handlowym w celu ustalenia odpowiedniego terminu naszego przyjazdu. FILMY POKAZOWE

Dotyczy:

  • Miesiarek spiralnych z dzieża stałą oraz wyjezdną
  • Krajalnic do chleba
  • Ubijaczek o dużej pojemności

POLECANE URZĄRZENIE: Wywrotnica


Maszyna służy do przenoszenia ciasta z dzieży do leja dzielarki, leja zasypowego lub na stół piekarniczy. Produkowana jest w wersjach dla wszystkich typów i producentów dzież z obrotem na lewo lub prawo. Poszycia i osłony we wszystkich wersjach wykonane są ze stali kwasoodpornej dopuszczonej do kontaktu z żywnością.

ModelUdźwig [kg] Wysokość podnoszenia [cm]Całkowita moc [kW]Czas podnoszenia [s]Wymiary
dł.x szer.x wys.
Waga [kg]
Uniwersalna700do 1900 251,6100x100x320 550 kg
KATALOG ONLINE